اخبار بین المللی, سلول درمانی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 26727
1396/07/24 - 09:15
مدل جانوری جدید برای سکته که می تواند به تحقیقات سرعت ببخشد

سوابق مطالعاتی حاکی از شباهت های فیزیولوژیکی و آناتومیکی خاص بین مغز انسان و خوک است. در این راستا محققین دانشگاه جورجیا، مدل خوکی را برای درمان سکته ارائه کرده اند که داده های پیش درمانگاهی جالبی را ارائه می کند و می تواند به فرایند کشف داروهای جدید سرعت ببخشد.

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، محصولات پزشکی مشتق از خوک ها، تاریخچه طویلی در زمینه استفاده برای انسان ها دارند و توانسته اند زندگی افراد زیادی را نجات ببخشند. دریچه های قلبی خوک ها سال هاست که به عنوان جایگزینی باری دریچه های قلبی آسیب دیده یا بیمار انسانی استفاده می شوند، بیماران دیابتی سال هاست از انسولین مشتق از خوک ها استفاده می کنند و داروی رقیق کننده خون هپارین از خوک ها مشتق می شود. در مقایسه با موش، استفاده از مدل های خوکی بزرگ جثه می تواند در تست های پزشکی اعتبار بیشتری داشته باشند.

اما در مطالعه ای جدید محققین نشان داده اند که سلول های بنیادی القایی(iNSC)، می توانند بافت مغزی آسیب دیده از سکته را جایگزین کنند و نوروپلاستیسیتی یا توانایی مغز برای ترمیم ذاتی خودش را تحریک می کند. این اولیه مطالعه ای است که از سلول درمانی مبتنی بر سلول های بنیادی عصبی برای مدل های جانوری بزرگ با مغز مشابه انسان استفاده می شود.

در حال حاضر، در آمریکا از هر 19 نفر یک نفر دچار سکته مغزی می شود و این امر هزینه 315 میلیارد دلاری را روی دست دولت می گذارد که 56 درصد بیش از هزینه صورت گرفته برای سرطان است. با استفاده از این مدل، محققین قادر خواهند بود که مکانیسم ترمیمی که به موجب آن سلول های بنیادی در بازسازی بافت های عصبی و حفاظت عصبی مشارکت می کنند را شناسایی کنند.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved